Trofeo Alfredo Binda

Damer

20 mars 2016

 

Efter Strade Bianche och Ronde van Drenthe är vi nu framme vid årets tredje lopp inom UCI Women´s World Tour. Trofeo Alfredo Binda körs i regionen Valcuvia. Lombardiet i nordliga Italien.

Starten går i Gavriate vid den norra delen av Lago Maggiore. Målgång i Cittiglio. Efter en kortare sträcka från Gavriate upp till Cittiglio, Går man ut på ett längre omlopp i ett kuperat och vackert landskap, för att avsluta med fyra varv på en kortare sträcka innan målgången i Cittiglio.

Loppet körs för 18:e gången och har fått sitt namn efter staden Cittiglio stora son, Alfredo Binda (1902-1986). En av de stora cyklisterna, en legend alla redan på 1920- 30-talet i dåtidens Italien.

Mellan åren 1925 till 1933 totalsegrade Alfredo Binda i Giro d´Italia hela fem gånger och tog sammanlagt 41 etappsegrar, med topp 1927 med 12 etapper.

Efter sin aktiva tävlingskarriär, var Alfredo verksam som personlig tränare för storheter som Gino Bartali och Fausto Coppi.

I samband med att damernas elit kör sitt Trofeo Alfredo Binda, så går även ett annat viktigt race av stapeln. Damjuniorernas Trofeo Da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda.

Två svenska tjejer har vi till start i årets race. Emma Johansson - Wiggle High5 och Emilia Fahlin i Alé Cipollini.

 

Karta

 

UCI

 

Vem startar?

 


Women´s

 

Banprofil

 

World Tour

 

Vem vinner?

 

 

Svenska placeringar

4

Emma Johansson - Wiggle High5
76

Emilia Fahlin - Alé Cipollini

 

 
 
 
 
 Podiet 2016

Trofeo Alfredo Binda