Damer

4 mars 2017

 
Nu våras det på riktigt. Tiden är inne för Strade Bianche. Det första av 20 cykelrace som ingår i damernas UCI World Tour 2017. Fördelade på sex etapplopp, 14 endagstävlingar i nio länder.

Det är tredje året som damerna kör Strade Bianche och andra året den finns med på World Tour.

Damernas Strade Bianche går över 127 km med åtta sektorer grus. 30 km dammiga grusvägar i ett vackert böljande Toscanskt vingårdslandskap. Start och mål är den magnifikt åldrande staden Siena.

Sienas historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista. Där Sienas ståtliga katedral är mest iögonfallande. Där de första grundstenarna kom på plats alla redan i början av 1200-talet, .

Målgången för årets Strade Bianche sker på stadens stora fantasiska Piazza del Campo mitt i stadens historiska centrum. Mest känd för sina Palio delle contrade. Som går av stapen två gånger om året, Juli och augusti. En hästkapplöpning runt det stora snäckformade torget.

Palio delle contrade mellan de olika stadsdelarna i den historiska staden Siena. Väl värd att besöka, även när det inte är ryttartävlingar eller cykeltävlingar..

Vad mer? Jo, att förra årets segrare Elizabeth "Lizzie" Armitstead numera heter Deignan.

Svenskt glädjeämne förra året var Emma Johansson, som körde in på en fin-fin tredjeplats.

 

Karta

Banprofil

Vem startar?

Vem vinner?

Herrarnas

Strade Bianche

 

 

 

 

 

 
 
 
 2017

Strade Bianche