Tour of Qatar

Årets andra ökenrace efter Dubai Tour drar igång den 8 februari. Ett platt landskap och ökenvindar på tvären väntar cyklisterna under racet som som i år bjuder upp till sin 15:e årgång.

Men vad har hänt?. Har Tour of Qatar tappat fokus på att få med de flesta av de största teamen? I år när Doha står som värd för Världsmästerskapen 9-19 oktober. Då är det hela åtta av de stora lagen som inte finns med i startlistan.

Tinkoff - Trek Factory - Movistar - Team Sky - FDJ - Orica - IAM - Etixx Quik Step. Det är lagen som saknas under årets upplaga. Därtill kommer Team Giant Alpecin som inte kommer med fullt lag. Fem man representerar laget. Detta på grund av den trafikolycka som sex av lagets medlemmar var med om under träningslägret i Spanien.

En av dessa var och är Fredrik Ludvigsson, som skulle ha gjort sin debut under året Tour of Qatar. Fredrik har twittrat om att han är på bättringsvägen. Sköt om dig Fredrik..

Vilket betyder att flera av tidigare totalsegrare saknas, som Tom Boonen med sina fyra totalsegrar under åren 2006-2008-2009-2012. En annan som också saknas, Niki Terpstra som tog de två senaste årens segrar, 2014-2015.

Kvar på linjen finns Mark Cavendish som stod som segrare 2013. Även förra årets gigant, Alexander Kristoff som då tog tre av de 6 etappsegrarna, kommer säkert att vilja ha ett ord med i lagen om vem som ska stå överst på podiet.

Tour of Qatar passar de här två herrarna utmärkt väl, liksom övriga som kan räknas in som sprinter och klassiker specialister.

På Cykelsidor hittar du Tour of Qatar här