La Classicissima

Våren är här med den första av sju Vårklassiker. Som förövrigt har fått en alldeles egen sida här på Cykelsidor.

Först ut av de sju är Milan - San Remo, som körs lördagen den 19 mars. Är också det längsta på hela 291 kilometer. I år körs racet för 107 gången och med sin final över Cipressa och Poggio är racet unikt med en sträckning som mer eller mindre varit oförändrad i mer än 30 år.

Någon som funderar och undrar om det där med när- och var börjar våren? Svaret är lika enkelt som självklart. När man har passerat Passo del Turchino och kommit ner på andra sidan. Då är det Vår!

Först beklagar vi att racet i år saknar förra årets segrare på startlinjen. John Degenkolb. Som fortfarande har sviter efter den otäcka bilolyckan som han, tillsammans med Fredrik Ludvigsson och övriga lagkamrater i Team Giant Alpecin, var med om under lagets träningsläger i närheten av Calpe i Spanien tidigare i år.

Andra som kan tänka sig att vara först över linjen i San Remo är bland alla de andra följande herrar. Världsmästaren själv Peter Sagan - Tinkoff, Som har två snöpliga andraplatseer med sig i bagaget. 1914 år segrare Alexander Kristoff - Katusha, Fabian Cancellara - Trek-Segafredo, Mark Cavendish - Data Dimension, Nacer Bouhanni - Cofidis och varför inte Filippo Pozzato - Southeast Venezuela.

Bara att titta i startlistan för att hitta flera namn som säkert vill ha ett ord med om den  slutliga segern.

Vad som än händer så kan vi säkert säga "Vi hade i alla fall tur med vädret".