Nu lämnar vi Pavé, Cobblestone, Gatsten. Ardennerveckan är här! Bjuder på en helt annan cykelåkning med sin mängd av branta men korta backar.

Tre riktigt spännande race på en vecka. Vi börjar på söndag 16 april med amstel Gold Race. Mitt i veckan race blir det på onsdagen den 19 med La Fléche Wallonne. För att sen avsluta Ardennerveckan med Liège Bastogne Liège söndagen den 23 april.

Riktigt roligt är det att damerna har fått sin egen ardennervecka. Då dom nu kör alla tre racen på samma dag som herrarna.

Amstel Gold Race Är först ut i Ardennerveckan. Vilket passar riktiga Puncheurs. Cyklister som står pall för kuperad terräng med korta men branta stigningar.

På damsida segrade Anna van der Breggen. På herrsidan tog Philippe Gilbert segern.

Omloppet räknar in 35 stigningar, där den mest kända och avgörande stigningen är Cauberg som man i år tar tre gånger.

La Fléche Wallonne som körs onsdag den 19 april, har samtliga 18 UCI WorldTour lag till start. Utöver det har man delat ut sju stycken Wild card...

På damsidan tog Anna van der Breggen en fantastisk seger. Två raka Ardenner klassiker, det är fantastiskt prestation med bara ett par dagars mellanrum.

På herrsidan blev det en klar seger för Alejandro Valverde Den fjärde, (än så länge) på toppen av Mur de Huy.

Liège Bastogne Liège. Det betyder säsongsavslutning för både Vårklassikerna och Ardenner Veckan, med sina tre vår rusningar. La Doyenne (Den gamla damen) sätter punkt på söndag den 23 april. För många av oss känns det som cykel säsongen är över.

Men då har vi inte tänkt riktigt klart. Svaret är ju Giro d´Italia som drar igång den 5 maj.

 

Wild-Card lag

Liège Bastogne Liège

             
SPORT VLANDEREN
BALOISE
WANTY
GROUPE GOBERT
COFIDIS, SOLUTIONS CREDITS AQUA BLUE SPORT DIRECT ENERGIE ROOMPOT
NL LOTERIJ
VERANCLASSIC AQUALITY PROTECT
BELGIEN BELGIEN FRANKRIKE MONACO FRANKRIKE NEDERLÄNDERNA BELGIEN