Race & Resultat

 
 

 
 

Vårgårda Linjelopp

 

23 augusti 2015

Sverige och Vårgårda arrangerar två race under tre dagar, på UCI Women World Cup. Den 23 augusti är det dax för linjeloppet. Som först drar ut på Västgötsaslätten på en längre slinga, innan man kommer in på varvbanan som körs sju varv.

Först ut i Vårgårda är Team Time Trial  (TTT). Som är det enda lagtempot på Women World Cup:s 10 deltävlingar. Det loppet körs den 21 augusti och inleder cykelfesten i Vårgårda.

Här hittar du mer om Lagtempot.
 

Så var det åter dax att peka ut Vårgårda på kartan.
Ett litet samhälle med 5000 invånare på Västgötaslätten.

 

 

 

DIREKTSÄNDNING

Radio Treby 87.8 FM

 

 

 
 

Linjeloppet
 Vårgårda 23 augusti

Världseliten på damsidan är samlad. Sex cyklister från 17 olika lag kommer att göra upp om placeringar. Bära eller brista. Glädje eller besvikelse..

Vi har ledaren av årets UCI världsranking på startlinjen. Nederländskan Anna van der Breggen i Rabobank - Liv. Svenska Emma Johansson, Orica - AIS på andraplatsen. Straxt före engelskan Elizabeth Armitstead i Boels - Dolmans som håller tredjeplatsen.

Emma Johansson är inte enda svenska namn i proffsstallen. Vi har även Emilia Fahlin, Wiggle Honda och Sara Mustonen - Lichan i Team Liv - Plantur till start.

Man går först ut på banans långa slinga som mäter 56,5 km ute på västgötaslätten. 2,5 kilometer går på dammig grusväg. Avslutningsvis blir det sedan sju varv på 11 km slingan i de mer centrala delarna av Vårgårda. Allt som allt kör man 133,5 km innan målgång.

Starten går alla redan klockan 09.15 på morgonen. Så det blir till att kliva upp i tidiga ottan för tjejerna.

Sedan får vi inte glömma bort de sex tjejerna i Team Sweden, som är det samma som Svenska Landslaget. Sara Penton, Hanna Nilsson,  Linnea Sjöblom,  Alexandra Nessmar,  Ida Erngren och Emma Ahlstrand,

Där saknar jag ett namn. Unga storlöftet Frida Knutsson från Falu CK, som blev Svensk Mästare på kortbana tidigare i år.

En fundering jag har. Med så få tillfällen som det finns till lagtempo i tävlingskalendern. Skulle det ju vara smack och mumma för tjejerna, att få den erfarenheten tillsammans.

Det unga Finska Landslaget körde lagtempot. Kom visserligen sist, men fick med  sig massor av erfarenhet hem. Att dela i sina respektive klubblag... Så min fråga är. Varför körde inte Svenska Landslaget lagtempot i Women World Cup ??

Om ansvarig svarar så lovar jag att publicera. Giltigt svar är inte att dom skulle köra Volofondo på lördagen. Kan inte jämföras med en World Cup tävling i lagtempo.

Glädjande är att SVT direktsänder från Vårgårda med start klockan 09.00 i kanal1. Så passa på, bulla upp med kakfat och kaffetermos. Dra för gardinerna och stäng världen ute. Njut av cykelfesten på yttersta världsnivå från lilla Vårgårda ute på Västgötaslätten.

VÅRGÅRDA WOMEN WORLD  CUP

 


 

 
Höjdpunkter från Linjeloppet UCI


 

 


 

 

Podiet 2015

 

 


 

 

 

     
     

 

 
Svenska resultat från Linjeloppet
 
   

8

Emma Johansson  /  Orica - AIS

18

Sara Mustonen - Lichan  /  Team Liv - Plantur

30

Hanna Nilsson  /  Team Sweden

43

Sara Penton /  Team Sweden

52

Emilia Fahlin / Wiggle Honda

73

Alexandra Nessmar  /  Team Sweden

75

Linnea Sjöblom  /  Team Sweden

DNF

Ida Erngren  /  Team Sweden

DNF

Emma Ahlstrand  /  Team Sweden