Race & Resultat

 
 

 
 

Vårgårda TTT

21 augusti 2015

Sverige och Vårgårda arrangerar två race under tre dagar på UCI Women World Cup. Den enda arrangören på touren med två lopp. Först ut är ett Team Time Trial (TTT). Som är det enda lagtempot på Women World Cup:s 10 deltävlingar.

Bansträckningen är krävande när sidovindarna sätter in på slätten mellan Vårgårda och Herrljunga. Hela sträckan är 42,5 km.

Den 23 är det dags för nästa race i Vårgårda. Women World Cup och Linjeloppet.
 

Så var det åter dax att peka ut Vårgårda på kartan.
Ett litet samhälle med 5000 invånare på Västgötaslätten.

 

 

 

DIREKTSÄNDNING

Radio Treby 87.8 FM

 

 

 

Lagtempo
 Vårgårda 21 augusti

Det är !5 lag som kommer till start. I det enda Lagtempo (TTT, Team Time Trial) som finns med i Women World Cup kalendern. Fredag eftermiddag med första start 17.30. Finlands nationslag är först ut och sedan kommer dom slag i slag, med tre minuters mellanrum.

Så att högst rankat lag startar sist. 18.12 och det är Rabo Liv Women Cycling Team. Vi vet också att Emma Johansson inte startar i Orica-AIS lagmaskin. Fast platsar gör hon med all säkerhet, som den Svenska Mästare hon nu är.

Inte heller Emilia Fahlin finns med i den slutliga laguttagningen för engelska Wiggle Honda  Pro Cycling. Bara för någon dag sedan berättade hon om hur dom jobbade med lagets körning. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt som gör att Emilia inte finns med idag.

Den enda svenskan som kan sätta blågul färg på lagtempot är Sara Mustonen i det nederländska laget Team Liv-Plantur. Startar som åttonde lag klockan 17.51.
 

  VÅRGÅRDA WOMEN WORLD  CUP

   VELOFONDO  VÅRGÅRDA

 

 

 

 
Höjdpunkter från Lagtempot UCI

 


 

 

Resultat

Rabobank-Liv Woman Cycling Team